Liset van Steenbrugge
Liset van Steenbrugge loopbaanbegeleider, coach, therapeut, relatietherapeut
Liset van Steenbrugge

Mijn eigen loopbaan

Qua werk en ontwikkeling is mijn eigen loopbaan gegaan van docentschap en management in het onderwijs naar het werk dat ik sinds 2006 met veel enthousiasme en bezieling doe. In een notendop liep mijn ontwikkeling via een biografische (loopbaan)coaching opleiding, Jobmarketing, zes jaar Transactionele Analyse (werkvelden coaching en psychotherapie), een opleiding relatiecounseling naar lichaamsgerichte therapie: een pad van loopbaan en coaching naar therapie dat ik zelf ook bewandelde.
 
Op LinkedIn kan je hierover meer gedetailleerd lezen.

Mijn drijfveren

Op 1 januari 2007 startte ik mijn eigen praktijk voor loopbaanbegeleiding en coaching in mijn woonplaats Leimuiden: KaleidoSCOPE. In een loopbaantraject maakte ik eind 2005 verbinding met mijn drie belangrijkste drijfveren in werk:

  • een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en heling van anderen
  • vanuit een zelfstandige, onafhankelijke positie
  • blijvend ontwikkelen

Nieuwsgierig en betrokken

Ik put uit een grote bron van nieuwsgierigheid naar alles wat te maken heeft met de mens, zijn ontwikkeling en evenzeer de stagnatie, pijn en onmacht die dit in de weg kunnen staan. Deelgenoot mogen zijn van het moedige en kwetsbare proces dat cliënten – individueel of samen in een relatie – aangaan om hun kern en kracht te hervinden is een proces dat mij, iedere dag weer, veel energie en voldoening geeft.

 

Dit ben ik thuis

Ik ben geboren in 1960 en opgegroeid in Voorburg. Na een studieperiode waarin ik in Utrecht op kamers woonde, woon ik alweer meer dan 30 jaar met veel plezier in Leimuiden, een dorp middenin de Randstad in het Groene Hart. Sinds 2005 ben ik samen met mijn huidige partner ouder van vijf volwassen kinderen in een samengesteld gezin. We hebben inmiddels ook twee kleinkinderen. Ik wandel dagelijks met onze hond Yori, een maatje en hulpbron.

 

Vanuit persoonlijke ervaring samen op weg

In 2005 stond ik aan het begin van mijn eigen ontdekkingstocht. Inmiddels heb ik zelf steeds meer mijn eigen kracht gevonden en versterkt door levens- en werkervaring, verdiepende opleidingen, supervisie, intervisie en procesgerichte trainingen. Ik verwonder mij dagelijks hoe mooi het is vanuit vrijheid mijzelf te mogen inzetten als instrument in het ontwikkelings- en helingsproces van de ander. Gevoelig, empatisch en tegelijk resultaat- en doelgericht: een combinatie die werkt.

Eerst weten hoe cliënten dit ervaren?

Als je naar de zon draait, valt de schaduw achter je”

– Walt Whitman

Een simpel moment van genieten. De herinnering geeft een leven lang plezier.

Ontdek je eigen hulpbronnen

Met mijn cliënten ga ik op zoek naar hun hulpbronnen. Ze liggen aan de basis van een nieuwe  loopbaankeuze en bieden tegenwicht aan de negatieve overtuigingen, vastzittende relatiepatronen, angsten, stress, impasses en trauma’s die belemmeren om vrij en voluit te leven en genieten. Een ontdekkingsreis die je terugbrengt bij jezelf, je unieke kracht om die anders dan voorheen vanuit een nieuw perspectief in de wereld te zetten.

De foto’s vertellen mijn verhaal

Muziek kan mij ontroeren en inspireren. In de natuur, het bos, aan strand en zee genieten van vergezichten of juist de kleinste details is voor mij een hulpbron die rust en ontspanning brengt. De locatie van mijn praktijk is in dat opzicht een hulpbron in zichzelf. Ik leg graag vast wat ik zie en kan bij de foto’s dezelfde beleving opnieuw voelen. De afbeeldingen op deze site zijn daar allemaal voorbeelden van. Ik heb ze stuk voor stuk zelf gemaakt. Ze vertellen over wie ik ben, wat mij raakt en waar ik energie van krijg. Ruimte maken om in rust zulke momenten te kunnen ervaren is waar het in het leven om gaat.

hulpbron, kwetsbaar, gevoelig
Oog voor detail, schoonheid en het bijzondere.