Na een aantal jaren werken als directeur in het basisonderwijs, was ik toe aan een grondige herijking van mezelf. Ik had het gevoel dat ik keuzes moest maken. Scherper weten wat bij mij past.

Toen ik voor het eerst bij Liset kwam was mijn verwachting heel praktisch. Bijna zoiets als: “Nou Liset, je hebt mijn verhaal gehoord. Wat ga je nu zeggen wat voor mij het beste is.” Snel naar de gewenste situatie.

Nou, dat is voorgoed over. Wat een simplisme. Toen er al snel een bijzondere band was opgebouwd tussen coach en cliënt, bleek dat ik zelf de regie kon nemen. En niemand anders. Maar daarvoor moet je wel even jezelf leren kennen. Zonder dat ik het door had filterde Liset in mijn doodnormale levenspad van een gewone en tevreden man, wat woorden die voor mij bepalend bleken in mijn houding ten opzichte van, de medemens en de wereld. Dus ook ten opzichte van mijn werk. Mijn mens- en wereldbeeld kantelde. Er kwamen belemmeringen aan het licht die ik eerder nooit onder ogen had gezien. Maar ook krachten die ik nooit had vermoed en had aangeboord.

Ik weet zeker dat door de dan weer meebuigende, dan weer confronterende manier waarop Liset werkt, ik dichter bij mijn gevoel ben gekomen. Dus betere beslissingen kan nemen. Dat is precies wat nodig bleek. En wat ben ik gelukkig dat Liset ook deelt van haar eigen ervaringen, belangstelling en inspiratie.

Ik ben heel serieus en liefdevol benaderd in een groot vertrouwen dat iedereen tot zijn eigen kern kan komen. De reis daarna toe is fantastisch. En uiteindelijk heel praktisch leidend naar de gewenste situatie. Maar dan anders.

Ik heb de begeleiding zo inspirerend en liefdevol gevonden dat ikzelf een training Transactionele Analyse heb gevolgd.

De kennis van de menselijke processen en de enorme betrokkenheid bij de “ mens” is enorm.